Szalézi Zenetábor 2020 – Bízom Benned

A tábor Bosco Szent János Ifjúsági, Oktatási és Nevelési Alapítvány támogatásával valósult meg.

Ritka pillanat és nehéz szavakba önteni azt az érzést, amikor egy álom a szemünk láttára egyik pillanatról a másikra létrejön, hallhatóvá válik. Márpedig a Szalézi Zenetáborban idén is megtörtént ez a csoda. A fiatalok 5 kemény „munkanap” alatt megalkották azt a szentmisét, amit aztán ország-világ hallhatott az augusztus 15-i örökfogadalomtétel során.

Augusztus 9-16. között Péliföldszentkereszten rendeztük meg a 4. Szalézi Zenetábort „Bízom benned” mottóval. A dalok, lelki és közösségi programok ebben a hármas gondolatban teltek: bizalom Istenben, bizalom önmagamban, bizalom a társamban. („De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el”. Iz 40, 31)

Az elmúlt évekhez hasonlóan a délelőttöket ismét a munkának szenteltük, a délutánok és az esték pedig közösségépítéssel teltek. A program egyik fontos pontja volt a napi szentmise, ahol a gyerekek zenei szolgálatot teljesíthettek, illetve a hét során megtanult dalokkal a szombati örökfogadalmat, valamint vasárnap délelőtti 10 órás szentmisét közösen tettük ünnepélyesebbé.

Az idei táborban 50 fiatallal foglalkoztunk a már megszokott 4 szekcióban (gitár, dob, szólóhangszer, kórus), majd az összpróbákon csiszolgattuk a tudásunkat. A sok munka mellett bőven volt alkalmunk pihenni és játszani is (éjszakai játék az erdőben, kézművesek, strandolás, fordított ki mit tud, szervezői koncert, szörppong stb.). Szerda délután pedig bibliodráma foglalkozáson vettek részt a nagyobbak.

Nagy öröm volt számunkra, hogy sok szalézi is bekapcsolódott a táborba, volt, aki már régi motorsként (Emmanuel és T. Péter), és volt, aki először jött (Tibor testvér, Balázs, Domonkos, Marci), köszönjük a sok-sok munkát, amivel segítettek minket.

Jövőre pedig ismét lesz Szalézi Zenetábor, 2021. augusztus 8-15. között, előreláthatólag Péliföldszentkereszten, várunk mindenkit nagy-nagy szeretettel.


Sándor Dorottya, 2020. 09. 01.