Szalézi Zenetábor – 2021.

Rólad szóljon minden!

A tábor a Magyarország Kormánya által kiírt “Egyházi közösségi célú programok támogatása” (EKCP-KP-1-2021/1-001065) pályázat, a Nemzeti Együttműködési Alap (NEAO-KP-01-2021) és a Bosco Szent János Ifjúsági, Oktatási és Nevelési Alapítvány támogatásával valósult meg.

2021 augusztus 8. és augusztus 15. között idén is megrendezésre került az 5. Szalézi Zenetábor, amelyre több mint 50 gyermek és fiatal résztvevő érkezett az ország több pontjáról.

Az idei tábor mottója a „Rólad szóljon minden!”, amely köré szerveződtek az énekek, a programok, szentmisék.

A táborban első alkalommal vettem részt, de már az előzetes munkák során láttam, hogy egy remek közösség tagja lehetek, amelyet áthat a családias, szalézi lelkiség. Ez az érzés erősödött bennem, amikor a fiatalok megérkeztek, és régi jó barátokként köszöntötték egymást. Mind a szervezők, mind a táborozók között hamar olyan családias hangulat alakult ki, mintha már évek óta ismerné mindenki a másikat.

A tábor első napja csapatépítéssel indult, a résztvevők különböző szalézi zenészekről elnevezett csoportokban dolgoztak, vettek részt a programokon, a játékos vetélkedőkön.

A délelőttöket a különböző szekciópróbák és összpróbák tették ki. Az összpróbák alkalmával mindig különleges élményt nyújtott, amikor az egyes szekciókban begyakorolt dalok közösen, együtt szólalhattak meg. Ezeket a dalokat a vasárnapi ünnepi szentmisén játszottuk el a híveknek és a táborozók barátainak, családtagjainak.

A délután folyamán kerültek megrendezésre a sorversenyek, csapatos vetélkedők illetve a strandon töltött játékok, programok. A nap állandó pontjai voltak a minden este megtartott szentmisék, amelyeken a csapatok teljesítettek zenei szolgálatot. A vacsora után is jutott idő szórakozásra, hiszen ekkor tartottuk meg például a „Ki mit tud?”-ot, amelyen a tábor résztvevői egy meglepetésdallal köszöntötték a szervezőket, és fejezték ki hálájukat a táborért. Nagyszerű esti program volt a szervezői koncert is, ahol megünnepeltük, hogy immár 5 éves lett a zenetábor. Mindemellett jutott idő a lelki feltöltődésre is a szaléziak által tartott lelkiest, szentségimádás alkalmával.

A hét különleges vendégei közé tartoztak Borka Zsolt, akinek fontos szerepe volt a hazai keresztény könnyűzene megteremtésében, és a Zenebatyu Élményprogram előadását megtartó Sőnfeld Mátyás is, akik még felejthetetlenebbé tették a tábort.

Nagy öröm volt számunkra, hogy több szalézi is velünk volt a tábor folyamán (Kovács Sándor, Tóth Péter, Sivadó Balázs, Fülöp Tibor, Juhász Márton testvérek és Kukuczka Robert atya), akik segítették a zenészeket, csapatot vezettek, és ezúton is köszönjük a munkájukat. Sándor testvérnek különösen is hálásak lehetünk, hiszen az éven ő volt a program felelőse, illetve a tábor egyik főszervezője is.

A jövő nyáron is megrendezésre kerül a tábor 2021.08.07.-14. között, amely biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan felejthetetlen és fantasztikus élmény lesz minden résztvevő számára, mint az idei.


Molnár-Gál Fanni, 2021. 09. 01.